Веселин Плачков: Във филма "Роза Дамасцена" показваме българската мечта

Горд съм с ролята си в "Дякон Левски", сподели актьорът от Плевен

Веселин Плачков бе специален гост в "Като на кино" по bTV. Пред Стаси Кара той разказа повече за предстоящата премиера на новия български филм "Роза Дамасцена", в който изпълнява главната роля. Лентата е създадена по истинска история, преплетена с легенда, и проследява пътя на едно обикновено момче, родено и израсло в Долината на розите през 60-те години на миналия век, до наши дни.

"Тук разказваме и показваме логика, начин на мислене. Показваме българската мечта", сподели Плачков, правейки сравнение с американската мечта и даде за пример филма "Вълкът от Уолстрийт". "Ние ще покажем българския лъв от тракийската низина. Това е нашият отговор и показваме какви сме ние българите и какво можем", допълни плевенчанинът. 

"Първият филм, който заснех ми обърна живота на 180 градуса, а този сега ми промени начина на мислене. Не искам да звуча клиширано, но аз изцяло се промених и се чувствам много добре. Аз съм един щастлив човек в момента и ми е много хубаво", сподели актьорът.

Плачков разкри, че след ролята си в "Дякон Левски" получавал коментари, според които след такъв образ трудно ще го вземат за друга роля, защото ще бъде асоцииран само и единствено с Апостола. "Един ден ми се обади режисьорът Тодор Анастасов и ми каза: "Весо, много сериозна работа ни чака!". В един момент ме заведоха в Розовата долина, в село Скобелево, и попаднах в един рай", разказа той. 

От интервюто стана ясно, че киноманите могат да очакват трейлъра на "Роза Дамасцена" съвсем скоро.

"Нито за секунда не съм съжалил, че изиграх "Дякон Левски". Напротив, горд съм с това нещо! Максим Генчев направи хубав филм за мен, с модерно мислене, и ми отвори пътя към киното, a тези хора ми отвориха очите за много неща и ми стабилизираха позицията там, където искам да съм - сред актьорите и на снимачната площадка. Това е моят живот", каза още Плачков.