КАТ ще следи засилено за алкохол и наркотици до неделя! - pleven.utre.bg

КАТ ще следи засилено за алкохол и наркотици до неделя!

05 юни 2017, 14:10 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

По време на проверките пътните полицаи ще гледат и за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност”

От днес на територията на Европейския съюз се провежда полицейска операция по линия на Eвропейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL) срещу употребилите алкохол, наркотични или упойващи вещества водачите на моторни превозни средства.  В операцията се включва и  страната ни.

Тя ще продължи до 11 юни, а основната й цел е шофьорите да осъзнаят последствията, които биха причинили, управлявайки колите си след употреба на алкохол или наркотични вещества.

Една от трите основни причини за възникване на тежки инциденти по пътищата на Европа, с голям брой жертви, е управлението на МПС, след употреба на алкохол, наркотици или други упойващи вещества. Гражданите на всички държави членки на организацията, изразяват силно безпокойство от нарастващия брой водачи, качили се след употреба на алкохол или под въздействието на упойващи вещества.

По време на проверките на територията на страната пътните полицаи ще гледат и за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилите.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета