Заловиха трима от Буковлък с контрабанден тютюн

Спипаха ги да въртят търговия във Врачанско

Служители на полицията във Враца хванаха нарушители от плевенското село Буковлък, свързани със съхранението и продажбата на безакцизни стоки. Нарушителите са трима, като няма данни да свързани помежду си или да са част от схема за контрабанда, съобщава местното издание bulnews.bg, позовавайки се на МВР.

В събота сутринта в Криводол, полицаи са извършили проверка на 32-годишния жител на Буковлък - Ж.Т. Проверката установила наличие на едро нарязан тютюн, който бил пригоден за продажба. Стоката не притежавала бандерол, а подобна търговия е грубо нарушение по Закона за митниците. Гражданинът не се е съпротивлявал срещу органите на реда и доброволно е предал тютюна. От Ж.Т. е снето сведение и е освободен. За случая са уведомени от митница ЛОМ.

Друг жител на Буковлък също е прекрачил закона, съхранявайки над 7 кг тютюн. Проведената акция се е състояла в село Бутан, където нарушителят Р.А. работи зад щанд. 27-годишният мъж е държал нелегалната стока в найлонов плик под щанда. На него са съставени два акта – за установяване на административно нарушение, с който е иззет тютюна, и по закона за българските лични документи. Снето е обяснение и е образувана преписка в районното на Козлодуй.

Третият провинил се е отново от Буковлък и е на 24 години. По време на специализирана полицейска операция служителите на районното в Козлодуй са установили, че младежът продава незаконно притежаван тютюн с общо тегло 5 кг. Престъплението е засечено в Бутан, където С.Ф. работи, а съхраняваната стока е открита под работния щанд, съхранявана в чувал. Младежът последвал съдбата на своя съселянин и е увиснал със същите два акта и с отнет тютюн.