Полиция и данъчни преровиха търговски сергии в Левски

Съставени 10 акта на физически лица и един акт на юридическо лице

На 10 юни за времето от 09.00 ч. до 12.00 часа в Левски е проведена специализирана операция, съвместно със служители на "ТД на НАП", офис - Плевен.

В района на кооперативен пазар в град Левски по улица "Александър Стамболийски" се извършиха проверки на подвижни търговски сергии, в следствие на което бяха констатирани следните нарушения: съставени 10  акта на физически лица и един акт на юридическо лице - фирма по чл. 7, ал. 1 и 2 от Наредба № н-18/2006 г. на министерство на финансите за неналичие на фискални устройства - касови апарати, с което се регистрират продажбите на стоки.

По линия акцизни стоки в 09.40 часа в град Левски в района на кооперативен пазар при извършена проверка на 19-годишна от село Буковлък са установени  и иззети черен найлонов чувал, съдържащ жълто-кафява раздробена тревиста маса с мирис на тютюн, без акцизен бандерол, когато такъв се изисква по закон, с общо тегло - 6.500 кг., Нередовната стока е предадена доброволно. Уведомен е дежурен прокурор от РП - Левски. Образувано е досъдебно производство.