Кметът лично провери дейностите по косенето на треви в Плевен - pleven.utre.bg

Кметът лично провери дейностите по косенето на треви в Плевен

12 юни 2017, 16:21 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Община Плевен

  • Снимка:
    Община Плевен

Ритмична и с добри резултати е работата в жк „Дружба”

Кметът Георг Спартански лично обходи днес местата, където се косят тревни площи съгласно изготвения график за седмицата от „Паркстрой” ЕООД, информират от пресцентъра на общината.

Недостатъчно ефективна е работата на петимата косачи в района на кръговото движение при изхода за София за разлика от резултатите на двамата им колеги при блокове 68 и 69 в жк „Сторгозия”, е едната от констатациите. Вандалски посегателства на съдове за смет, разпиляни отпадъци и нерегламентирана паша на домашни животни около блоковете ШПК 1 и 2, са други установени нарушения по време на проверката. Перфектно са окосени зелените пространства по ул. „Шипка”, но за районите на Регионалния исторически музей,   паметника на ген. Скобелев и едноименния булевард трябва да се вземат бързи мерки срещу избуялата растителност, посочи Георг Спартански. Пример за поддържане на околоблоковото пространство е блок 35 в жк „Сторгозия”, е констатирал той при днешната обиколка.

Ритмична и с добри резултати е работата в жк „Дружба”, но гражданите трябва да имат предвид, че доста терени тук са частни и да насочат недоволството си от състоянието им към собствениците, а не към Община Плевен, поясни кметът. Той призова за  постоянен и стриктен контрол от страна на съответните ръководители на дейностите по косене.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета