Кметът Спартански с призив към полицаите да положат усилия срещу каруците - pleven.utre.bg

Кметът Спартански с призив към полицаите да положат усилия срещу каруците

12 юни 2017, 16:53 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg, архив

Той обясни отново, че местната администрация не е контролен орган по движение по пътищата

"Това, което направи Общината за спиране на каруците в Плевен, е да приеме Наредба №3, в която се регламентира регистрацията на превозните средства по селата, боядисването им в жълт цвят, въвеждане на номерация с буквено и цифрово означение. Оттам нататък призивът ми към директора на Областната дирекция на МВР - Плевен, е тези полицаи, които са в града и изпълняват задачи по опазване на обществения ред, да положат усилия за спирането на тези каруци”, посочи кметът на Община Плевен Георг Спартански. Пореден повод стана негова проверка из града, при която установи, че продължава разхвърлянето на отпадъци край съдовете за смет в различни райони от собствениците на превозните средства с конска тяга, съобщават от пресцентъра на общината.

Георг Спартански обясни отново, че местната администрация не е контролен орган по движение по пътищата, а е илюзия да се мисли, че няколко общински инспектори, дори да имаха полицейски правомощия в това отношение, могат да контролират целия град.

"Забелязвам и че има каруци, които са без буквени и цифрови означения и не са боядисани, което означава, че някой кмет на кметство не си е свършил работата. А като цяло  въпросът е, че в града каруци не могат да се движат въобще”, беше категоричен кметът. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета