Още три нерегистрирани возила засече плевенската полиция

Уведомен е дежурен прокурор в РП - Плевен

На 9 юни 2017 година в Първо РУ - Плевен е започнато бързо производство срещу 31-годишен плевенчанин. На същата дата около 12.40 часа на улица "Стоян Заимов" е управлявал лек автомобил „Рено Меган“ без поставени регистрационни табели. От извършена проверка от служители на сектор  „Пътна полиция“ при ОД на МВР - Плевен е установено, че автомобилът не е регистриран по надлежния ред. Местопроизшествието е посетено от група в съствав полицейски инспектор и експерт при Базона-научно техническа лаборатория при ОДМВР – Плевен. Извършен е оглед. Уведомен е прокурор в РП - Плевен за престъпление по чл.345, ал.2 във връзка с ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 9 юни в Първо РУ - Плевен е започнато бързо производство срещу 27-годишен от село Градина. На същата дата около 07.10 часа в град Плевен на улица "Върбишщо шосе " е управлявал лек автомобил „БМВ“ без поставени регистрационни табели. От извършена проверка от служители на сектор  „Пътна полиция " при ОД на МВР - Плевен е установено, че автомобилът не е регистриран по законен ред. Местопроизшествието е посетено от полицески служители и експерт при Базона-научно техническа лаборатория при ОДМВР – Плевен. Ивършен е оглед. Уведомен е прокурор в РП - Плевен за престъпление по чл.345, ал.2 във връзка с ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 10 юни във Второ РУ - Плевен е започнато бързо производство и срещу 39-годишен от село Дисевица. На същата дата около 14,45 часа в село Ясен е спрян за проверка от служители на ЗЖУ - Плевен, които съвместно с екип на сектор "Пътна полиция" при ОДМВР - Плевен констатират, че управлява мотопед "Пежо fo51 - d" без поставена регистрационна табела,  мотопедът не е регистриран по надлежния ред, както и че управлява МПС без СУМПС в срока на наказването му по административен ред за същото деяние.

Уведомен е дежурен прокурор в РП - Плевен за престъпление по чл. 345, ал. 2 и по чл. 343 в, ал. 2 от НК. Продължава работа разследващ полицай.