Изтеглиха жребия за Световното по художествена гимнастика в Италия

Днес националният отбор заминава за две седмици на подготвителен лагер в японския град Мураяма

Изтеглен е жребият за Световното първенство в Пезаро, Италия, което ще се проведе от 30 август до 3 септември, информираха от родната федерация. Ансамбълът на България е със стартов номер 9 и е в първи поток, в който от преките ни конкуренти за медалите са Италия, Израел и Япония. Във втори поток са Русия, Беларус и Украйна.

В индивидуалната надпревара българската гимнастичка, заявена като номер 2 ще бъде със стартов номер 3 и ще се състезава в поток А. Заявената ни като номер 1 гимнастичка е с номер 117 и ще се състезава в поток Д.

Както вече знаете, сред индивидуалистките ни е плевенчанката Невяна Владинова, която вече открито заяви амбицията си да спечели медал от Световното.

Днес националният отбор по художествена гимнастика заминава за две седмици на подготвителен лагер в японския град Мураяма. Всички разходи се поемат от любезните японски домакини, след като президентът на БФХГ Илиана Раева подписа договор, според който всяка година до Олмпийските игри през 2020 година в Токио ще се провеждат такива лагери на националния ни отбор.