Двама телефонни измамници влизат в затвора след споразумения с Районна прокуратура – Плевен

Крими

13-06-2017, 13:21

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу продавач, измамил клиенти

Районна прокуратура – Плевен предаде на съд мъж за бягство от затвора

Районна прокуратура – Плевен предаде на съд мъж, извършил телефонни измами

Районна прокуратура – Плевен предаде на съд 17-годишен, опитал да изнасили неподвижна жена

Районна прокуратура – Плевен предаде на съд жена, присвоила чужд гоблен

Районна прокуратура – Плевен предаде на съд мъж за държане на цигари без бандерол

Районна прокуратура – Плевен предаде на съд мъжa oт Мечка, купувал гласове за изборите

По инициатива на Районна прокуратура – Плевен създават местна комисия за борба с трафика на хора

Районна прокуратура – Плевен предаде на съд мъж, държал акцизни стоки без бандерол

Споразуменията имат последици на влязла в сила присъди

Двама мъже, извършвали телефонни измами са осъдени след одобрени от съда споразумения постигнати с Районна прокуратура – Плевен.

Величко Г. се призна за виновен и е осъден за това, че на 07.01.2017 г. в гр. Плевен при условията на продължавана престъпна дейност с цел да набави за себе си имотна облага възбудил и поддържал  заблуждение у М. П. от същия град и се опитал да възбуди и поддържа заблуждение у Г. Л. от същия град  и с това причинил на М. П. имотна вреда в размер на 1050 лв. и се опитал да причини на Г. Л.  имотна вреда в размер на 1000 лв., общо в размер на  2050 лв., както следва:

- На 07.01.2017 г. в гр. Плевен около 11.00 часа  с цел да  набави за себе си имотна облага възбудил и поддържал чрез телефонен разговор заблуждение у М. П., изразяващо се в необходимостта от предоставянето на парични средства на органите на полицията при провежданата специализирана полицейска операция за залавянето на лице извършващо телефонни измами, с което му причинил имотна вреда в размер на 1050 лв.

-На 07.01.2017 г. в гр. Плевен около 14.00 часа с цел да набави за себе си имотна облага възбудил и поддържал чрез телефонен разговор заблуждение у Г. Л., изразяващо се в необходимостта от  предоставянето на парични средства на органите на полицията при провежданата специализирана полицейска операция за залавянето на лице извършващо телефонни измами,с което се опитал да й причини имотна вреда в размер на 1000 лв.,като деянието останало недовършено по независещи от дееца причини. Престъпление по чл. 209, ал.1 вр. чл. 26 ,ал.1  от НК. Престъплението е осъществено при форма на вината пряк умисъл.

На Величко Г. е наложено наказание една година лишаване от свобода при общ режим. Причинените имуществени вреди  в размер на 1050 лв. са възстановени на пострадалото лице.

След внесен в съда обвинителен акт и постигнато в съдебна фаза споразумение Марио П. е осъден също за телефонна измама на две години лишаване от свобода при общ режим и конфискация на лек автомобил. Той се призна за виновен за това, че през периода 12.08.2016 г. - 08.11.2016 г. в гр. Димитровград и в гр. Плевен при условията на продължавана  престъпна дейност и като се представил за длъжностно лице – служител на полицията с цел да набави за себе си имотна облага възбудил и поддържал у различни лица заблуждение, изразяващо се в участието им в полицейска акция по задържането на телефонни измамници, както следва:

На 12.08.2016 г. в гр. Димитровград с цел да набави за себе си имотна облага възбудил и поддържал у С. К заблуждение, изразяващо се в участието и в полицейска акция по задържането на телефонни измамници и с това и причинил имотна вреда в размер на 12 390 лв.

На 08.11.2016 г. в гр. Плевен с цел да набави за себе си имотна облага се опитал да възбуди и поддържа у К. В. заблуждение, изразяващо се в участието и в полицейска акция по задържането на телефонни измамници и с това да и причинил имотна вреда в размер на 530 лв., като деянието е останало недовършено по  независещи от дееца причини. Престъпление по чл.210, ал.1 вр. чл.209 ал.1 вр. чл.26 от НК.

Споразуменията имат последици на влязла в сила присъди.