Плевен е домакин на национална работна среща, посветена на проблемите на диабета - pleven.utre.bg

Плевен е домакин на национална работна среща, посветена на проблемите на диабета

14 юни 2017, 06:43 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Обс-Плевен, архив

Темата на здравния форум е "Заедно можем повече"

За втора поредна година под патронажа на Председателя на Общински съвет - Плевен Мартин Митев, Плевен ще бъде домакин на национална работна среща, посветена на проблемите на диабета. Темата на здравния форум е "Заедно можем повече" и се организира от Сдружение "Диабет" - гр.Плевен, съвместно с Клиниката по ендокринология на УМБАЛ ”Д-р Георги Странски” - гр.Плевен, информират от пресцентъра на местния парламент.

За форума, насрочен за днес в зала „Плевен“, пристигат представители на националното ръководство на Българската Асоциация „Диабет”, участие са потвърдила неговият председател Красимир Кънев и Майа Викторова - заместник председател на Асоциацията. Свои представители ще имат и всички регионални клонове на Сдружение ”Диабет”.

Официалното откриване на срещата е в 10,00 часа с представяне на гостите от Даниела Илиева - председател на Сдружение „Диабет“ - гр. Плевен. За диабета като социално значим проблем ще говори председателят на местния парламента Мартин Митев, след което форумът ще продължи с лекция на проф. Димитър Господинов - началник на Клиниката по кожни и венерически заболявания в УМБАЛ - гр.Плевен. Проф. Господинов ще говори по темата „Кожни промени при захарен диабет”. Диабетните усложнения и съвременните възможности за превенция и лечение ще представи доц. Катя Тодорова - началник на Клиниката по ендокринология при УМБАЛ “Д-р Г. Странски” - Плевен и доцент към катедра “Кардиология, пулмология, ендокринология” на Медицинския университет. Като лектори в срещата се включва още д- р.Гинка Раянова /Клиника по ендокринология/, ст.м.с Катя Хинкова /Клиника по ендокринология/ и д-р Силвия Ганева /Клиника по ендокринология/, д-р Елена Първанова /клиничен психолог/.

Форумът ще бъде закрит в 16,00 часа с обсъждане на организационни въпроси, свързани с дейността на диабетните организации.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета