Жители на Гулянци поставиха проблемите си пред депутата Стефан Бурджев и съветника Лъчезар Крумов

Част от хората споделиха притесненията си за състоянието на местните църкви, други за кражбите и набезите, трети за образованието и развитието на внуците им

Съвместна приемна в община Гулянци организираха на 13 юни народният представител от парламентарната група на „БСП за България“ Стефан Бурджев и общинският съветник в ОбС - Гулянци Лъчезар Крумов. Пред двамата част от хората споделиха притесненията си за състоянието на местните църкви, други за кражбите и набезите, трети за образованието и развитието на внуците им, за родното село и бъдещето му.

По време на срещата с кметовете на населени места в общината бяха коментирани сериозни проблеми, като завършването на третата част на отводнителния канал на село Брест, увредената предпазна дига по поречието на река Дунав, засягаща над 10 населени места, рибарското селище, което имат идея да създадат в село Загражден, проблемната отсечка от Милковица до 4-ти километър Никопол, разрушеният иконопис в милковската църква, реставрацията на историческия и архитектурен обект "Улпия Ескус" в Гиген, както и безработицата, бедността и демографския срив. Кметовете споделиха, че нямат правомощия да кандидатстват по проекти, за да получат помощ от държавата и да има адекватни политики за обекти, които са държавна собственост, като от своя страна депутатът Стефан Бурджев пое ангажимент да постави проблемите на вниманието на ресорните министри. Трябва да подходим с отговорност, за да постигнем резултат, защото казусите са от голямо значение както за Гулянци, така и за цялата Плевенска област, категоричен бе народният представител.