Криминалисти арестуваха двама за участие в схема за телефонни измами

Мъжете били насочвани по телефона къде да занесат пратката – крайната дестинация била село Обнова, Плевенско

Криминалисти са задържали двама за участие в схема за телефонни измами, информират от пресцентъра на МВР. Установено е, че преди седмица лицето с инициали М. Н. (на 19 г.) и лице с инициали А. Г. (на 20 г.) са взели пари и златни накити от 78–годишна жена от Кюстендил.

Непознатите ѝ позвънили на домашния телефон, че дъщеря ѝ се нуждае спешно от лечение, за което са необходими пари. Така, въведена в заблуждение, възрастната жена предала 408 лева и златни накити.

Установено е, че 19-годишният младеж с инициали М. Н. бил регистриран в интернет като търсещ работа, нает е от плевенски „работодател“ за извършване на куриерски услуги, а лицето с инициали А. Г. го придружавал докато пътува. Двамата мъже били насочвани по телефона къде да занесат пратката – крайната дестинация била село Обнова, Плевенско. Там оставяли на указано място пратката, а хонорарът бил 200 лева.

Задържаните са от Перник, по случая е образувано досъдебно производство. Продължава работата по изясняване съпричастността им към други извършени измами в Югозападна България.