ЦОП – Белене стана на три години

Слово произнесе кметът на Община Белене Милен Дулев

Днес Център за обществена подкрепа, гр. Белене, отпразнува своя трети рожден ден, информират от местната управа. 
Събитието започна в 10:00 часа сутринта и сред гостите бяха кметът Милен Дулев, заместник-кметът Малина Ешекова, представители на различни институции от града, приемни родители, потребители на центъра.

"Три години е кратък, но и достатъчно дълъг период, в който ние се утвърдихме като помагаща институция,“ казва в приветственото си слово ръководителят на ЦОП-Белене Ваня Карлева, „но не само институция, а като хора, готови да подкрепят потърсилите ни за помощ и оказалите ни доверие. Доверието е основата, върху която се крепят нашите отношения, без него съвместната ни работа не би достигнала до ефективни резултати. И тази календарна година до момента работим над капацитета си. Никой нуждаещ се не е бил връщан, без да е бил изслушан и насочен към формалностите по стартирането на услугата от която се е нуждаел. Благодаря на партньорите ни, мнозинството от които са тук, защото без тяхното разбиране за екипна работа не бихме могли да говорим , както и за трайни резултати.“

Слово произнесе и кметът на Община Белене Милен Дулев. Той пожела на ръководителя и на служителите в центъра да бъдат все така упорити и всеотдайни в работата си.

Поздравителни адреси имаше от ПП „Персина“, ПГЯЕ „М. С. Кюри“, ДГ „Мечта“, ОБС- Белене.

По случай рождения си ден ЦОП-Белене бе обявил конкурс за най-добре изработен колаж на тема: „Моето безгрижно детство”

Жури в състав г-жа Диана Николова и г-жа Силвия Пенкова е разгледало творбите на 29 участници от обявените възрастови групи.

"Журито беше затруднено от оригиналните и ефектни идеи при изпълнение на индивидуални и групови колажи“‘, казва Ваня Карлева, „и взе решение всички участници да получат грамота и еднакви награди за отлично представяне в конкурса.“

Грамотите и наградите са раздаден на участниците на 14 юни. А по време на празника ръководителят на ЦОП-Белене Ваня Карлева раздаде грамоти на приемните родители. От своя страна приемните родители изненадаха Центъра като от своя страна раздадоха грамоти на служителите в ЦОП-Белене.

Всички гости имаха възможност да разгледат колажите от конкурса, да разгледат центъра и, разбира се, да се почерпят. За най-малките имаше аниматори и торта.