Товарен автомобил блъсна мотопед, един е в болница

Вследствие на настъпилото ПТП на мотопедиста е причинена средна телесна повреда

На 15 юни 2017 година около 16:20 часа чрез тел.112 в РУ- Никопол е подаден сигнал за настъпило ПТП с пострадало лице в град Гулянци. Местопроизшествието е посетено от разследващ полицай и експерт. Извършен е оглед, при който е установено, че около 16:15 часа водачът на товарен автомобил "Форд-транзит" 31-годишен, нарушава пътен знак "Б2" и удря правилно движещия се мотопeд „Симсон", собственост и управляван от 70-годишен от Гулянци.

Водачът на товарния автомобил е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, като уредът е отчел отрицателен резултат, а на водача на мотопеда ще бъде взета кръвна проба за медицинско изследване в ЦСМП - Плевен.

Вследствие на настъпилото ПТП на мотопедиста е причинена средна телесна повреда, изразяваща се във фрактура на дясна подбедрена кост. Настанен е за лечение в ортопедична клиника град Плевен, без опасност за живота.

Уведомен е прокурор при РП - Никопол. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 343, ал.1, б."б", във връзка с чл.342, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.