Въоръжен плевенчанин бяга от полицията с наркотици, арестуваха го

Извършителят е задържан за срок до 24 часа.

На 15 юни около 17:00 часа в град Плевен в жк."Сторгозия" при опит да бъде извършена полицейска проверка от служители при Второ РУ - Плевен на 27-годишен от Плевен, той е побягнал и е изхвърлил от себе си газов револвер марка "Зораки" 9 мм., три хартиени пликчета с размери 2 х 2 см., сгънати в правоъгълна форма, напоени с вещество – пико, и мъжка черна на цвят чанта. Минути след това лицето е задържано.

Произшествието е посетено от полицейски служители и е извършен оглед, при който се иззеха револвер, 6 патрони и 7 метални капсули за патрони. Извършени са и последващи процесуални действия - претърсване и изземване в жилището на плевенчанина, откъдето се намери и иззе бял на цвят хартиен лист с формат А4, напоен с  вещество, разделен на определени интервали с размери 2 х 2 см - синтетичен наркотик "пико". Предстои назначаване на физико - химическа експертиза за намереното вещество и балистична експертиза за револвера.

Извършителят е задържан за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор от РП – Плевен. За престъпление по чл. 354 а от НК и за престъпление по чл.339 от НК е образувано досъдебно производство