Убитата студентка Вероника оживява в стихосбирка

Посмъртно излязлата стихосбирка - албум на момичето от Никопол е озаглавена "Запомни ме!"

Близки и приятели на убитата от рецидивиста Илиян Здравков красива студентка от Никопол Вероника Здравкова почитат паметта й със стихосбирка – албум. Книжката излиза в ограничен тираж, а представяно и е на 28 юни от 18 ч. в Народната библиотека "Св.св. Кирил и Методий” в София, информират колегите от velikotarnovoutre.bg.

Представянето на първата и последна книга на чаровното момиче, което изгуби живота си преди повече от две години, се организира от Клуб "Писмена" и близките но Вероника.

Посмъртно излязлата стихосбирка - албум на Вероника Здравкова, озаглавена "Запомни ме!", може да бъде поръчана чрез заявка на имейл: [email protected]

Вероника намери смъртта си на 28 февруари 2015 г., след като рецидивистът Илиян Здравков я причака по пътеката от жп гарата в Старата столица и я обра. Циганинът отне вещи на момичето за около 400 лв., като я съсече безмилостно. Полицията откри тялото на момичето три дни по-късно във водите на р. Янтра във Велико Търново. За деянието Илиян получи 30 години затвор. По времето, през което е извършил престъплението, мъжът трябвало да е в затвора за друго нападение, извършено на 1 юни 2014 г.