Полицията с официална информация за стрелбата в парк "Кайлъка"

По случая е уведомен прокурор от РП-Плевен

Полицията излезе с официална информация за стрелбата в парк "Кайлъка", за която съобщихме в събота.

Стрелба и заплахи в парк "Кайлъка" /разказ на един от пострадалите/

А ето и информацията на МВР:

"На 16 юни в 01:15 часа в Първо РУ-Плевен през "Национален център, тел:112" е получен сигнал, че в парк "Кайлъка" на пешеходна алея след възникнал скандал и физическа саморазправа, двама непознати мъже са отправили заплахи с огнестрелно оръжие и са произвели изстрели. На място незабавно са изпратени служители от Първо РУ-Плевен и сектор "Пътна полиция" при ОДМВР - Плевен. Установяват, че при неправилно движение по пешеходната алея на лек автомобил "Мерцедес", е отправено възмущение за случващото се от страна на 25-годишен от Плевен. Двама мъже слизат от автомобила и започват физическа саморазправа с него и със спътника му – 27-годишен от Плевен. Нанасят им удари с ръце и крака, в резултат на което им причиняват леки телесни повреди и охлузвания. Единият от нападателите произвежда три изстрела, като отправя и заплашителни реплики против живота им.

От проведените незабавни заградителни мероприятия от служители на група "Опазване на обществения ред" при Първо РУ-Плевен около 02:00 часа в парк "Кайлъка" на път в посока за село Радишево е установен лекият автомобил "Мерцедес" и превозващите се в него - 19-годишен, 45-годишен и 42-годишна от Плевен. Мъжете са задържани за срок до 24 часа.

По случая е уведомен прокурор от РП-Плевен за престъпление по чл.144, ал.3 във връзка с ал.1 от НК. Образувано е досъдебно производство. Продължава работа разследващ полицай."