Жителите на Ясен потърсиха помощ от депутата Владислав Николов по три наболели проблема - pleven.utre.bg

Жителите на Ясен потърсиха помощ от депутата Владислав Николов по три наболели проблема

19 юни 2017, 13:32 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    ПП ГЕРБ

Той се срещна с хората по време на изнесена приемна

За сериозен проблем с блоковете на ул. Иван Вазов в Ясен потърсиха съдействие от народния представител Владислав Николов местни жители днес. Той се срещна с хората по време на изнесена приемна, която се проведе в клуба на партия ГЕРБ в Ясен.

Проблемите с петте блока на ул. „Иван Вазов” в Ясен са от години. Хората са пропищели от тормоза на ромски семейства, които по цял ден и цяла нощ слушат музика от изнесени на терасите тонколони. „Мърсотията е невъобразима. Няколко семейства полагаме грижи, косим тревата, почистваме, но усилията ни остават напразни, когато веднага след това ромите си изхвърлят боклуците и пускат животните си свободно в квартала.”, оплакаха се хората.

По думите на хората съседите им роми не плащат сметките си за ток и вода, неправомерно са се присъединили към електропреносната мрежа, с което застрашават живота на околните заради стърчащи кабели.

По време на разговорите жители в квартала изразиха благодарност за това, че единствено от народния представител Владислав Николов и партия ГЕРБ са получили подкрепа. Те припомниха, че преди две години със съдействието на господин Николов улица "Иван Вазов” е била насипана с трошен камък. Втора година след сигнал на народния представител Владислав Николов по съдебен път се търси решение и на въпроса с изграден бент на реката, който е една от причините за повишеното ниво на подпочвените води в района.

Веднага след края на приемната си в Ясен народният представител Владислав Николов сигнализира за проблема управителя на ВиК – Плевен, от когото получи уверение, че проверки ще бъдат извършени и ще се предприемат адекватни мерки. В разговор с директора на ОД на МВР народният представител Владислав Николов помоли за по-засилено присъствие на полицейски патрули в този квартал, като превенция срещу тормоза от страна на ромските съседи. В лична среща час с кмета на Плевен час след края на приемния си ден в Ясен господин Николов предаде молбата на местните хора да се осигури трошен камък, с който да бъде насипана отново ул. „Иван Вазов”. За сигнала веднага бе уведомен главния инженер на Общината, за да се предприемат нужните действия за удовлетворяване молбата на хората.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета