Невяна Владинова посети училища в японския град Мураяма (Снимки)

Всички деца искаха да се докоснат до плевенчанката

Част от българската делегация посети няколко местни училища в Мураяма. Представители на отбора бяха Стефани Кирякова, Камелия Стоилова, Анна Шивачева и Невяна Владинова.
Първото училище, което нашите посетиха се нарича "Тозава". Японските ученици посрещнаха нашите момичета с български песни и много цветя. Гимнастичките им показваха елементи с тяло и уред, а децата много се забавляваха, информират от родната федерация.

Неви Владинова посети и прогимназията " Татеока". Бяха пуснати на запис съчетанията на плевенчанката и ансамбъл - жени от Световната купа в София. Децата се надпреварваха да й задават въпроси, а тя със задоволство им отговаряше и им показваше различни гимнастически елементи. Цялото училище пя песен специално в подкрепа на нашите за олимпийските игри в Токио през 2020г. Накрая се снимаха за спомен и всички деца искаха да се докоснат до Неви.

Децата от училището бяха изработили 1000 жерава за късмет и й ги подариха. За японците жеравът – или „цуру” – се счита за национално съкровище; често се среща в изкуството, литературата и фолклора.  Считат го за символ на късмета и дълголетието. 

Свързва се още и с верността, японският жерав прави двойка за цял живот. Закономерно, птицата става и любим предмет на оригами изкуството.