Внесоха обвинителен акт срещу шофьор, нарушил правилата за движение и наранил пешеходец

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда

Районна прокуратура - Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 47-годишен мъж, нарушил правилата за движение и причинил нараняване на пешеходец.

Обвинението срещу Тихомир К. е за това, че на 3 януари 2017 г. в Плевен,  на ул.“ Чаира“ при управление на лек автомобил "Фолксваген Голф” нарушил правилата за движение по пътищата, като не бил внимателен и предпазлив към пешеходците и по непредпазливост причинил на Сашо Е.  тежка телесна повреда, изразяваща се в постоянна  слепота с дясното око. 

Обвиняемият заедно със съпругата си пътували  с лек автомобил от гр.Плевен към  с. Тученица. По същото време по  ул. „Чаира“  пострадалият се  движил в същата посока по пътното платно вдясно, като бутал  велосипед  натоварен с различни вещи. Лекият  автомобил го настигнал, като  обвиняемият  предприел  маневра "изпреварване" на  пешеходеца и бутания от него велосипед,  но поради малката дистанция, лекият автомобил закачил велосипеда и последвал удар, в резултат на който пострадалият бил отхвърлен и паднал на десния банкет, а автомобила се отклонил рязко наляво, излязъл извън пътното платно  и  се обърнал на крайпътния терен. Вследствие на възникналото пътно транспортно произшествие пострадалият получил травматични увреждания и бил транспортиран до  УМБАЛ“ Д-р Г.Странски „ ЕАД-Плевен.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.