Отгледани от плевенчани плодове и зеленчуци иска да предлага "Метро"

Събитието е своеобразен старт на програмата н"Отгледано с грижа в България"

Искаме да продаваме не просто български плодове и зеленчуци, а плевенски - израсли на плевенска земя, поливани с плевенска вода и отгледани от плевенчани, заяви управителят на МЕТРО - Плевен, Иво Иванов по време на официалното представяне днес на обновените отдели „Плодове и зеленчуци” и „Месо” в хипермаркета. Събитието е своеобразен старт на Програмата на МЕТРО – "Отгледано с грижа в България", за директна доставка на български плодове и зеленчуци от български селскостопански производители и месо от български ферми. То събра в своя подкрепа кмета Георг Спартански, председателя на Селскостопанска академия България проф. Иван Пачев, общински съветници, производители от Плевен и региона, бизнес партньори на веригата.

Решихме да започнем промяната отдел по отдел, като първо това направихме с този за пресни плодове и зеленчуци. Защото е един от най-важните за клиентите, които пазаруват тук. Променихме изцяло асортимента – да бъде адаптивен и пакетиран, според нуждите на клиентите ни. Другата ни промяна е свързана с това, да бъдем гъвкави и конкурентоспособни – това означава ежедневно проучване на пазара и светкавична реакция. Не на последно място залагаме и на обучението на екипа, разказа Иво Иванов.

Винаги сме подкрепяли и ще подкрепяме всички инвеститори, без значение български или чужди, както и подобни инициативи. Радвам се, че сме свидетели на реално протегната ръка към малкия и средния бизнес, а не просто декларации, каквито слушаме години наред, защото именно този бизнес е гръбнакът  на икономиката, каза в приветствието си Георг Спартански.

В началото на месец май МЕТРО България даде старт на новия си модел при търговията с плодове и зеленчуци, разчитащ на директно партньорство с малките земеделски производители в регионите, в които оперират 11 магазина на най-големия български търговци на едро. Този модел позволява на българските фермери да доставят своята продукция директно в магазините на МЕТРО и им гарантира обективни цени за отгледаното от тях.

Гостите на събитието бяха поздравени от малчугани от ДГ „Щурче” - Плевен, те имаха възможността да наблюдават и карвинг уменията на ученици от Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване - Плевен.