Плевенчанин стана шампион в традиционното състезание за ефективно шофиране на камиони

Спорт

23-06-2017, 15:29

Снимка:

Renault Trucks Bulgaria

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Пламен Иванов ще представлява страната ни на големия международен финал в Испания през октомври

Пламен Иванов от Плевен е новият шампион в традиционното състезание за ефективно шофиране на камиони Optifuel Challengе 2017, организирано от Renault Trucks, съобщиха организаторите. Той постигна най-добър резултат в тежката конкуренция на 20 финалисти, излъчени от общо 250 участници предварителните кръгове. На второ място се класира Петър Минков от Габрово, а третото място завоюва друг плевенчанин – Християн Ангелов.

“Преживяването беше изключително, защото трасето беше много трудно. А това означава, че трябва да имаш стратегия, да се мобилизираш и да покажеш наистина най-доброто, на което си способен. Истинско удоволствие за всеки шофьор, който държи на професионализма и иска да надскача себе си всеки ден”, обясни победителят Пламен Иванов от “Съни Ко ООД”.

Решаващото шофиране се проведе на тежко трасе от 36 км при реални пътни условия в района на Разлог и Банско. Финалистите премериха уменията си на специални състезателни камиони Renault T 480 13L OPTIFUEL с ремаркета с 18 тона товар, които пристигнаха у нас за надпреварата от централата на Renault Trucks във Франция.