Добри мисли и дела са тайната за дълголетие на столетничка от Плевен

Преди пет години учудила медиците, като претърпява сериозна операция на таза, който счупва при падане, и успешно се възстановява след нея

Добри мисли и дела и винаги висок дух са тайната на плевенската столетничка Тодорица Колева, която тя лично сподели днес с кмета Георг Спартански, който й гостува по повод вековния й юбилей, съобщават от местната управа.

Тодорица, или, както я наричат нейните съседи, баба Тотка, е спокоен и позитивен човек, не търпи клюки и злословие. Коренячка плевенчанка е, не е работила до 45-ата си година, когато става товаро-разтоварач на камион, който доставя хляб в търговските обекти, и се пенсионира като такава. Има чудесна памет, не се оплаква от липса на апетит и почти сама се справя с домашните задължения. Едва на 80 години започва „леко да се задъхва” и оттогава приема лекарства за сърце и кръвно, като дотогава не й се е налагало да приема дори аспирин. Преди пет години учудила медиците, като претърпява сериозна операция на таза, който счупва при падане, и успешно се възстановява след нея.

Баба Тотка няма деца, съпругът й е починал преди години, но се радва на помощта на съседите си, които й устройват истински празник за стогодишнината във фоайето на жилищния блок на рождения  й ден 11 юни с торта и ръчно изработена от второкласничката Елена украса.

Тодорица Колева изпрати Георг Спартански с пожелания за успех и обеща да го покани и за 101-вата си годишнина.