Успехите за плевенската арт школа "Колорит" не спират

Ръководителят на школата Майя Ананиева получи Награда за високи научно-педагогически постижения в работата с младите хора

В Етнографския музей в София тържествено бяха открити Шишмановите празници с Национална изложба - конкурс "Народното изкуство - моя радост и вдъхновение". Празниците са посветени на 155 годишнината от рождението на проф. д-р Иван Шишманов и 45 години Национално етнопедагогическо сдружение "Проф. д-р Иван Шишманов".

В залите на Етнографския музей са показани творбите на деца от школи от цялата страна. Най- добрите получиха награди. При награждаването особено бе подчертана ролята на арт педагозите за пробуждането на любов и интерес към българския фолклор, както и проучването и развитието на естетиката, въплътена в българста шевица и националните ни костюми.

Рисунките на децата от арт школа "Колорит" пресъздават обобщен образ на Майка България. Ръководителят на школата Майя Ананиева получи Награда за високи научно-педагогически постижения в работата с младите хора за съхраняване и развитие на българската духовност.

На осем деца от школа "Колорит" са присъдени Почетни грамоти за отлично представяне в IX Национален конкурс "Народното изкуство - моя радост и вдъхновение".