Пиян плевенчанин би полицаи край морето

Две плевенски коли са замесени в екшъна

25-годишен плевенчанин нападна служители на РУП-Приморско след рутинна проверка на пътя. Инцидентът станал в 5 ч. сутринта на кръстовището за вилна зона "Узунджата" край града, съобщава flagman.bg. Полицаите забелязали как "Ауди А4" с плевенска регистрация изпреварва неправомерно, в зона с забранителна пътна маркировка, "Сеат Ибиза" - също с плевенска регистрация. Униформените спрели двата автомобила и при последвалата проверка установили, че водачът на "Сеат"-а е във видимо нетрезво състояние.

Последвало обаче нещо неочаквано. Пътникът, возещ се на предната седалка на немския автомобил – 25-годишният В.Ч., който също изглеждал подпийнал, слязъл от автомобила и започнал да псува полицаите и да налита на бой. Униформените опитали да успокоят младежа, но той ставал все по-яростен – започнал дори да рита вратата на патрулката. Когато полицаите се опитали да го задържат той успял да нанесе удар в лицето на единия и да ритне другия.

Все пак служителите на реда успели да го закопчаят и го вкарали в патрулния автомобил. Той е откаран в районното управление, където срещу него е образувано бързо полицейско производство.