Шофьор, причинил смърт в автосервиз в Плевен, отива на съд

Окръжна прокуратура – Плевен внесе обвинителен акт

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 42-годишен мъж, нарушил правилата за движение по пътя и причинил смърт на пешеходец.

Обвинението срещу  Стоян М. е за това, че на  16.11.2016г. в гр.Плевен,  „Източна индустриална зона” №141,  при управление на лек автомобил „Мерцедес”,  нарушил правила за движение по пътищата,  като преди да започне движение назад, не се убедил, че пътят зад превозното средство е свободен и че няма да създаде опасност или затруднения за останалите участници в движениетокато по непредпазливост причинил смъртта на Боян Т..

На 16.11.2016г.  обвиняемият отишъл в автосервиза и спрял автомобила в дворното пространство, където били паркирани и други автомобили. Разговарял с техник за проблема със спирачките, който му заявил, че според него спирачната помпа трябва да се подмени. По същото време зад „Мерцедеса” на разстояние около 5м, косо бил паркиран автомобилът „Санг Йонг Рекстън”, който няколко от мъжете се канели да преместят, чрез избутване  до сервизната клетка, тъй като не можел да се придвижи на собствен ход. В това време обвиняемият се качил в автомобила  си и без да се увери, че движението му ще е безопасно, потеглил на заден ход и блъснал двама от мъжете. При ударът пострадалия паднал на пътното платно и задната дясна гума преминала върху тялото му. Боян Т. бил закаран в ЦСМП-Плевен в тежко състояние -клинична смърт и починал същият ден.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.