ПГПЧЕ – Плевен взе участие във фестивала "Франкофоли“ - pleven.utre.bg

ПГПЧЕ – Плевен взе участие във фестивала "Франкофоли“

26 юни 2017, 15:28 | plevenutre.bg
 • Снимка:
  ПГПЧЕ

 • Снимка:
  ПГПЧЕ

 • Снимка:
  ПГПЧЕ

 • Снимка:
  ПГПЧЕ

 • Снимка:
  ПГПЧЕ

Най-добрите ученици от френските паралелки на гимназията работиха по отбори с други от цялата страна

Българското издание на фестивала за съвременна франкофонска музика "Франкофоли" - Благоевград е едно от 100-те най-големи събития от цял свят, популяризиращи френскоезичната култура през 2017 г. според проекта "Голямата обиколка". Инициативата е на френската държава и под патронажа на президента на република Франция Франсоа Оланд. Тази година тя подбира 100 големи събития от 5-те континента, които влизат в списъка за посещение на приятелите на франкофонията от цял свят.

Най-добрите ученици от френските паралелки на ПГПЧЕ - Плевен работиха по отбори с други от цялата страна. Формулираха общи аргументи и защитиха отделните тези на тема:  Moi, le monde, les autres /Аз, светът, другите/. Те участваха в отворена дискусия и коментираха аргументите по изложените тези- Да бъдеш човек означава да бъдеш отговорен. /Антоан дьо Сент- Екзюпери/ ; Светът ще бъде спасен от малцинството.  /Андре Жид/; Истинският рай е изгубеният рай. /Марсел Пруст/.

Форумът завърши със свободен разговор и обмен на идеи в обобщение на пресечните точки по темата на платформата.

Общуването на езика, който изучават накара нашите ученици да се гордеят с постигнатите резултати и да продължат напред.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета