Областният управител участва в заседание по Програмата за трансгранично сътрудничество

То се проведе в сградата на Окръжния съвет на окръг Долж в град Крайова

Областният управител на Плевен Мирослав Петров участва в Осмото редовно заседание на Съвместния комитет за наблюдение на Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег V-А Румъния – България 2014 -2020 година. То се проведе в сградата на Окръжния съвет на окръг Долж в град Крайова.

По време на заседанието бе приет Годишен доклад за оценка на напредъка по изпълнение на Програмата за 2016 г. В документа бяха отчетени извършените през годината дейности и постигнатите резултати, в това число брой одобрени проекти на бенефициенти, сключени договори и депозирани искания за възстановяване на извършени по проектите разходи.

Членовете на Комитета за наблюдение на Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег V-А Румъния – България 2014 -2020 година разгледаха и одобриха Протокола от предишното заседание в Кълъраш. Във видео презентация на ЕК бяха представени ролята и функциите на Съвместните комитети за наблюдение при бъдещото изпълнение на програмите с трансграничен и транснационален обхват.

Осмото редовно заседание на Съвместния комитет за наблюдение бе ръководено от Юлия Херцог - представител на Управляващия орган /Министерство на регионалното развитие, публичната администрация и европейските фондове на Република Румъния/ и Мария Дузова – представител на Националния партниращ орган от българска страна / Министерство на регионалното развитие и благоустройството/. Участие във форума взеха представители на изпълнителната власт от България и Румъния, окръжните съвети и областните администрации, както и представители на асоциации на общините в българо-румънската погранична зона.