Механизмите за работа при защитата от градушките и поддръжката на речните корита обсъждаха в Плевен - pleven.utre.bg

Механизмите за работа при защитата от градушките и поддръжката на речните корита обсъждаха в Плевен

27 юни 2017, 14:52 | plevenutre.bg
 • Снимка:
  Областна администрация

 • Снимка:
  Областна администрация

 • Снимка:
  Областна администрация

 • Снимка:
  Областна администрация

 • Снимка:
  Областна администрация

В работната среща участваха директорите на Басейнова Дирекция, ОД „Държавен фонд земеделие” и РД „Борба с градушките”

Механизмите за работа във връзка със защитата на земеделските площи от градушките и поддръжката на речните корита обсъдиха днес на работна среща областният управител на Плевен Мирослав Петров и директорите на Басейнова Дирекция - Петър Димитров, ОД „Държавен фонд земеделие” – Цветомир Генчев и РД „Борба с градушките” - Цвятко Господинов.

Мирослав Петров отдаде голямо значение на превантивните мерки за недопускане на бедствени ситуации на територията на Област Плевен. С оглед осигуряването на проходимост на реките и поддръжката на речните корита господин Петров се ангажира да провери в Междуведомствената комисия докъде е стигнала инциативата, предвиждаща възможност за финансиране на такива превантивни мероприятия. Областният управител изрази увереност, че активната комуникация между институциите и споделянето на добри идеи и работещи практики, може да доведе до практически приложими решения и ефективни резултати на превенцията.

"Защитата на земеделските посеви от градушки е в ход”, увери на срещата Цвятко Господинов – директор на РД „Борба с градушките”. По думите му дирекцията разполага с добра материална обезпеченост що се касае до противоградова техника и ракети. Автоматизираната мрежа от радари дава в реално време радарна картина на облаците, интензитет и количество на валежите, посока и скорост на вятъра и т.н. Тази информация е полезна както за нуждите на градозащитата и за предупреждение за бури и наводнения служи, така и за селскостопанските производители.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета