Пробация и 960 часа труд за бащата, набил ученици в Музикалното

Забраниха му да посещава училището три години

Подсъдимият  Милен А. е признал вината си, в това, че на 15.02.2016 година, в Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков” в Плевен, причинил на Г.А.Д. лека телесна повреда, изразяваща се в натъртване на носа с кръвотечения, охлузвания, кръвонасядане, две разкъсно-контузни рани по лигавичната повърхност и оток на горната устна, охлузвания по лигавичната повърхност на долната устна и мозъчно сътресение, довели до разстройство на здравето, временно и неопасно за живота, като деянието е извършено по хулигански подбуди.

Милен. А. се е признал за виновен и в това, че на същата дата в НУИ причинил на М.М.М. от гр. Долна Митрополия лека телесна повреда, изразяваща се в зачервяване и охлузване по гърба, довело до болка и страдание, без разстройство на здравето, като деянието е извършено по хулигански подбудиПодсъдимият е признал вина и в това, че се заканил с убийство на  М.М.М., като това заканване възбудило основателен страх от осъществяването му.

Постигнато е споразумение на Милен А. да му бъде наложено наказанието пробация при следните мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от три години с периодичност четири пъти седмично, задължителни периодични срещи с пробационен служител за същия период, както и безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 320 часа годишно за срок от три години – общо  - 960 часа.

На подсъдимия се налага забрана за посещаване на Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков” за срок от три години. Определението е окончателно и не подлежи на жалба или протест.