Пълен хаос заради разширената "Синя зона" в Плевен

Общински съветници искат оставката на ръководителя на Общинското предприятие "Център за градска мобилност"

"Синята" зона" се разширява без никаква обосновка. Разширява се по начин, който е в ущърб на плевенчани. Откакто се вкараха "сините зони" по бул. "Русе" и "Кирил и Методий", виждаме какво става в малките улици. Всички коли влизат там, спират по тротоари, пред гаражите на хората, което води до битови скандали. И в даден момент човек се пита за какво се прави нещо такова и каква е обосновката. В града има сериозно напрежение.

Зад тази позиция застанаха общинските съветници oт "Патриоти за Плевен" Николай Маринов, Светослав Доков и Красимир Владов. Те искат оставката  на ръководителя на Общинското предприятие "Център за градска мобилност" Иваница Бояджиева.

"На паркингите зад блоковете на "Фантазия" и "Кооператор" е нещо страшно. Хората, които живеят там, не могат да си спрат личните автомобили. "Синята зона" не върши никаква работа. Пълен хаос е в центъра на града", обясни Светослав Доков. Той изнесе данни, според които при 420 места в "Синята зона" и при 700 след разширяването й, приходите са едни и същи.

"Няма приходи, има напрежение. Или е безсмислено това разширяване, или някой не си върши работата и не може да управлява предприятието", обобщи той.

"Хората са изнервени. Става голям проблемът. 6000 талона за безплатно паркиране са дадени в Плевен. А местата за паркиране са 700. Какво става? Това е невъзможно. Трябва да се ограничат талоните, които се раздават", каза от своя страна Николай Маринов. Той смята, че първо трябва да има общ градоустройствен план. "Плевен такъв план няма, но може да има. Кметът твърди, че има, но ние съветниците не сме го виждали и той не е минал за утвърждаване пред ОбС. Това е истината. Нямаме ли такъв градоустройстен план, не можем да правим никакви "сини зони". Те са невалидни", допълни той.

Съветниците се надяват кметът Георг Спартански да вземе необходимите мерки за разрешаване на проблема.