В Южна Корея са респектирани от Деян Топалски преди мача за титлата на TFC

Спорт

28-06-2017, 17:05

Автор:

Георги Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Деян Топалски се готви за първия си сблъсък в WFCA

Плевенчанинът ще се бие с най-добрия местен боец и шампион Джей-Юнг Ким

Както вече писахме, Деян Топалски се завръща на ММА ринга на 22 юли. Плевенчанинът ще има мач в Сеул, а негов противник ще бъде Джей-Юнг Ким, който е номер едно в класацията на бойците в Южна Корея. 

Двубоят ще е в 5 рунда по 5 минути и ще е за титлата в средна категория на местната организация TFC (Top Fighting Championship). Мачът е организиран с помощта на клуб "Akhmat", с който Топласки подписа договор преди няколко месеца.

Медиите в Южна Корея отделят сериозно внимание за предстоящия шампионски сблъсък. Престижното спортно издание spotvnews.co.kr отбелязва, че Топалски е във впечатляваща серия от пет победи на ММА ринга и не бива да бъде подценяван. Обръща се внимание и на ръста на двамата бойци, който може да определи стратегиите им и да изиграе важна роля за изхода на срещата. Топалски е висок 188 см, а Ким - 173 см. 

33-годишният Джей-Юнг Ким изглежда доста солиден съперник. В серия от 8 поредни победи е, като повечето са с нокаут. Корейският ММА боец има общо 22 успеха и 11 загуби във визитката си, но няма официален мач от ноември 2016-та. Спечелил е титлата през октомври 2015 г. и досега я е защитавал само веднъж.