Инспектираха дейността на наетите по поддръжката на "Улпия Ескус" работници

Комисия от Областна администрация - Плевен извърши проверка на работата им

В изпълнение на заповед на областния управител на Плевен Мирослав Петров комисия от Областна администрация извърши проверка на работата на наетите по програмата за заетост лица, чиято отговорност е почистването от растителност на археологическия резерват „Улпия Ескус“ в Гиген.

Проверката е изненадваща и резултатите от нея сочат, че дейностите се извършват в очаквания обем и качество. Площите се косят. Храстовидната растителност е почистена.

С оглед създаване на необходимите условия за работа на четиримата работници е предоставено оборудване, съответните консумативи, предпазни средства и хербицид за трева.

Работниците имат задачата да поддръжат проходми пътеките за туризъм и тревните площи, да извършват санитарно почистване от храстовидна и дървесна растителност, почистване на издънки, товарене и разтоварване на растителни отпадъци до определените места. Наред с това в задълженияа им влиза и обхождането на района на Археологическия резерват, сигнализиране в случай на забелязани от тях нерегламентирани дейности, които са извършвани на територията на резервата.

Периодът на заетост на четиримата работници, ангажирани за поддръжката на археологически резерват „Улпия Ескус“, е от 02.05.2017г. - 01.11.2017г. Проверките ще продължат.