Обсъдиха развитието на тенис спорта и възможността за навлизането му в училищата в региона

Огромен интерес предизвика гостуването на "AES България Тенис Звезди” в Плевен

Огромен интерес предизвика гостуването на "AES България Тенис Звезди” в Плевен. Съвместната инициатива на ЕЙ И ЕС България и Българска федерация по тенис "AES България Тенис Звезди” е първа по рода си в България и се реализира в 20 населени места в страната. Тя цели да образова, подпомогне и подкрепи децата и родните тенис таланти, а също така техните треньори и клубове.

Над 35 деца от различни възрастови групи от ТК "Плевен 90" се включиха в открит урок, в който участва Матей Пампулов – дългогодишен състезател за Купа Дейвис, Пресиян Коев – отговорник на програма „Развитие“ към БФТенис и Катерина Генова – генерален секретар БФТенис.
Децата бяха изключително впечатлени от заниманието и имаха възможност да дискутират различни теми с Матей Пампулов. Сред младежите, които участваха в демонстрациите, се отличиха имена като Росица Денчева, която наскоро постигна впечатляващ успех, побеждавайки едни от най-силните в света и спечели най-значимия международен турнир по тенис в света за момичета и момчета до 10 г. "Смриква Боул" в Хърватия.

"Инициативата "AES България Тенис Звезди” се провежда за втора поредна година в Плевен и е изключително полезна и за треньорите, и за децата“, сподели Тодор Бешивишки – заместник-председател на ТК „Плевен 90“. „Тя дава възможност на треньорите да наблюдават методите на тренировка на шампион от ранга на Матей Пампулов“, допълни той.

Много ползотворно се отрази и срещата преди започването на тренировката с Матей Пампулов, който сподели много ценни насоки, а децата зададоха множество въпроси. 

По време на визитата в Плевен бе проведена среща с Георг Спартански – кмет на община Плевен, на която беше представена кампанията "AES България Тенис Звезди”. В присъствието на Катерина Генова, Матей Пампулов, Пресиян Коев и Тодор Бешивишки беше обсъдено развитието на тенис спорта и възможността за навлизането на тенис в училищата в региона.