Плевен вече има сграда за кучешки приют (Снимки)

Кметът Георг Спартански съобщи добрата новина и благодари лично на Министър Нанков за подкрепата

Да предостави държавен имот - бивша Ветеринарна лечебница, на ул. „Г. М. Димитров” № 106 в собственост на Община Плевен за изграждане на постоянен приют за безстопанствени животни, реши на вчерашното си заседание Министерският съвет. Имотът е от близо 20 дка с построени в него сгради. Лечебницата отдавна е с отпаднала необходимост за държавата, във връзка с което местната власт направи нееднократни постъпки за промяна на статута й, останали без отговор. Само месец след назначаването му  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков съдейства за  подготовката и съгласуването с останалите министерства на проект за правителствено решение и неговото одобрение вече е факт.

На днешното заседание на Общинския съвет кметът Георг Спартански съобщи добрата новина и благодари лично на Министър Нанков за подкрепата, информират от пресцентъра на местната управа.

Предстои да бъдат обявени процедури за избор на изпълнители на проект за преустройство и за неговата реализация. Така след над двугодишно очакване имотът да бъде деактуван Община Плевен ще има адекватно решение на сериозния проблем с намаляването на  популацията на бездомни кучета.

За организацията на постоянния приют с капацитет близо 1000 бокса в бюджета на Община Плевен за 2017 год. са предвидени 100 хил. лева.