21-годишна катастрофира в мантинела край Плевен

Причината - несъобразена скорост

На 29 юни 2017 година в 05:10 часа в Първо РУ - Плевен е получен сигнал за настъпило ПТП на разклона на село Бръшляница. На място веднага е изпратен автопатрул на РУ - Пордим, който е установил лек автомобил "Мерцедес А160" с неизвестен водач, катастрофирал в мантинела. На автомобила е извършен оглед.

В последствие 39-годишен от село Малоконаре, обл.Пловдив, е заявил на телефон 112, че закупен от него през деня лек автомобил „Мерцедес а160“ е обект на противозаконно отнемане от град Гулянци. 

От проведените незабавни оперативни действияслужители на РУ-Пордим и РУ - Гулянци е установяват, че подадения сигнал за противозаконно отнемане на автомобила е недействителен. Служители на РУ-Гулянци са съставили акт за подаден неистински сигнал на т.112 на 39-годишния. 

От проведните процесуално-следствени действия е установено, че колата е управлявана от 21-годишна от град Гулянци - неправоспособен водач, която след управление на МПС с несъобразена скорост е реализирала ПТП с материални щети на разклона за село Бръшляница. В автомобила са пътували –39-годишния, подал неверния сигнал до полицията - собственик на автомобила и двама от Гулянци - 17-годишен и 16-годишна.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.1, б."а" във връзка с чл. 342, ал. 1 от НК. Уведомен е прокурор при РП-Плевен. Работа продължава разследващ полицай и служители на РУ - Пордим.