Областният управител на Плевен преряза лентите на два санирани блока в Левски и Кнежа

Финансирането на дейностите е изцяло по Националната програма за енергийната ефективност и е абсолютно безплатно за собствениците на апартаменти в тези сгради

В два поредни дни областният управител на Плевен имаше възможността да открие две вече готовите санирани жилищни кооперации в Левски и Кнежа. Финансирането на дейностите е изцяло по Националната програма за енергийната ефективност и е абсолютно безплатно за собствениците на апартаменти в тези сгради.    

"През ноември 2015 година на територията на Кнежа нямаше регистрирано нито едно сдружение и нямаше подадени документи за кандидатстване по Националната програма. С много усилия и оперативност успяхме да обединим хората и ето днес виждаме налице крайния резултат – прекрасен саниран блок. Бъдете здрави!”, каза при откриването на блока кметът на Кнежа Илийчо Лечовски. 

От името на етажната собственост бе изказана искрена благодарност към всички съпричастни към процеса на саниране на кооперацията. „Всички наоколо ни завиждат, че живеем в такава красива сграда. Благодарим на Община Кнежа в лицето на кмета Илийчо Лачовски, на областния управител на Плевен господин Петров, за това че днес е тук, на проектантите, на изпълнителите и най-важното на премиера Бойко Борисов, че я има тази програма. Да бъде само живот и здраве”, казаха живеещите в санирания блок.

Областният управител Мирослав Петров и кметът на Кнежа Илийчо Лечовски прерязаха лентата, след което местен свещеник отслужи водосвет за здраве.

Ден по – рано господин Петров и кметът на Левски Любка Александрова прерязаха лентата на поредния саниран жилищен блок, блок „Янтра”, в центъра на града. Събитието уважиха министърът на МРРБ Николай Нанков и неговият заместник Малина Крумова, председателят на ПГ на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, народните представители Владислав Николов и Ралица Добрева, както и председателят на ОбС в Левски Дочко Дочев. Животът на 48 домакинства се промени към по-добро след санирането на сградата, каза кметът на Левски Любка Александрова. Тя подчерта, че това е най-добрата социална програма до момента. “Радвам се, че има такава програма, господин Цветанов и колеги от ГЕРБ. Надявам се тази програма да продължи. Няма човек, който вече да не е убеден в добрия финансов резултат, който всяко семейство отчита в следствие на мерките за енергийна ефективност”, обърна се към официалните гости госпожа Александрова. “Сигурна съм, че това е пътят за развитие и облагородяване на населените места – по този начин държавата подпомага и стига до всяко българско семейство”, категорична бе кметът на Левски Любка Александрова.