Прокуратурата предаде на съд 27-годишен затворник за извършена кражба на пари

Обвиняемият изтърпява наказание "лишаване от свобода“ в Затвора Белене от май 2015 година

Районна прокуратура – Левски предаде на съд 27-годишен затворник за извършена кражба на пари.

Обвинението срещу Стефан Н. е за това, че на  03.10.2016 г., в Затвора – гр.Белене, от сграда  в „Кравекомплекс“, в условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи – сумата от 70  лв., от владението на двама трактористи към ДПФЗД при Затвора – гр.Белене, без тяхно съгласие с намерението противозаконно да ги присвои - престъпление по  чл.196, ал.1, вр. чл.194, ал.1 вр. чл.29, ал.1 от НК.

Обвиняемият изтърпява наказание "лишаване от свобода" в Затвора Белене от май 2015 година. От месец август 2016 г. започнал работа на обект – кравекомплекса, намиращ се в  затвора, като задълженията му били полагане на грижи за животните.

На 03.10.2016 г. двама трактористи отишли на работа, преоблекли се и оставили дрехите в стая за преобличане.   Обвиняемият  използвал момента, че в съблекалнята няма никой и влязъл вътре. Видял закачалки, на които имало дрехи. Бръкнал в джоба на единия панталон и от портфейла влез 50 лева, след което го върнал в джоба. След това бръкнал в джоба на другия панталон извадил няколко банкноти, взел 20 лева, а останалите върнал обратно.  Около 16.00 часа, след приключване на работния ден, двамата трактористи се върнали в стаята и се преоблекли. След като излязъл от работа установили, че парите са им откраднати.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.