Няма преливащи водни обекти и пострадали хора и животни на територията на Плевенска област - pleven.utre.bg

Няма преливащи водни обекти и пострадали хора и животни на територията на Плевенска област

03 юли 2017, 12:50 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

На места пътищата са наводнени, с повишено внимание се следи ситуацията в община Долна Митрополия

"На територията на Област Плевен няма опасност от преливащи язовири или излезли от коритата си реки. Няма пострадали хора и животни. С повишено внимание се следи ситуацията в община Долна Митрополия. В още две общини от Плевенска област положението от дъждовете и градушката е по-сериозно – Гулянци и Левски”, каза областният управител на Плевен Мирослав Петров.

"Със съдействието се изпомпва вода от наводнени мазета на територията на Община Гулянци. Има и паднали клони на дървета. Градушката снощи е нанесла най- сериозни поражения в община Левски, където ледените късове са счупили стъклата на леки автомобили, а в селата Асеновци, Градище и Варана има и счупени керемиди на къщи.”, каза областният управител на Плевен Мирослав Петров.

По данни на ЧЕЗ проблеми с електрозахранването има в следните населени места – Крушовица, Ореховица, Ставерци, Староселци, Ясен, Асеновци, Брест, Гиген. Аварийни групи работят за отстраняването на повредите.

"Дъждът продължава доста интензивно да вали. На места пътищата са наводнени. Затова шофирайте с повишено внимание. Ако не е абсолютно наложително да пътувате, най-добре отложете своите пътувания.”, призова областният управител на Плевен Мирослав Петров.Коментари (1)

Потребител
Надежда димитрова
В с.Подем е бедствено положение и никой не отводнява ,огромни реки заливащи дворове и къщи със стари и болни хора....ул.3ти март е река ,страшно е пратете екипи за отводняване...
03 юли, 14:47 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета