Възстановено е движението на влаковете в наводнените участъци от железопътната инфраструктура

Голямото количество на валежите в Северна България доведе до наводняването на жп гарите Плевен и Пордим

Възстановено е движението на влаковете в наводнените участъци от железопътната инфраструктура. Това съобщиха от пресцентъра на НКЖИ, предава "Фокус".

На 03.07.2017 г. (понеделник), поради усложнената метеорологична обстановка, движението на влаковете в страната беше затруднено. Голямото количество на валежите в Северна България доведе до наводняването на жп гарите Плевен и Пордим. Наводнени бяха участъците Долна Митрополия – Сомовит и Ореш – Морава, където движението на влаковете беше временно преустановено.

Силен вятър и паднали дървета доведоха до скъсване на контактната мрежа и блокираха движението в жп възел Русе и участъка Твърдица - Казанлък от 3-та жп линия (Подбалканската). Всички аварийни екипи и техника на НКЖИ бяха мобилизирани за своевременно отстраняване на последствията в засегнатите от бурите места. В късните часове на деня движението на влаковете беше нормализирано.

Оперативен щаб на НКЖИ следи метеорологичната обстановка, а аварийните екипи са в готовност за своевременна реакция при възникване на нови усложнения по железопътната инфраструктура.