В Плевен, Гулянци и няколко села водата не отговаря на изискванията

През отчетния период не са възникнали инциденти, водещи до здравен риск

За периода от 19 юни до 2 юли са пробонабрани и изследвани води от 10 населени места по показателите на Наредба №9/2001г. на МЗ.  Това информират от Регионалната здравна инспекция. От тях не отговарят на наредбата за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели - 2 бр. в Плевен (мътност).

Брой изследвани проби питейна вода при консуматорите от централно водоснабдени населени места по показателите, включени в периодичния мониторинг - 9 бр. От тях не отговарят на Наредба №9 за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели - 7 бр. /в Божурица, Дъбован и Загражден (хром), Победа, Подем и Буковлък (коли форми) и Гулянци (манган) .

Предприети са мерки за административна принуда във връзка с констатирани нарушения във водоснабдяването. Издадени са 5 предписания и са съставени 3 акта.Има и едно постановление на стойност 100,00 лв.

През отчетния период не са възникнали инциденти, водещи до здравен риск, който да изисква предприемането на специални мерки от страна на РЗИ – Плевен за преустановяване на водоподаването.