Кметът Спартански към плевенските полицаи: Приемете моята благодарност за това, което правите

Напълно съзнавам, че каквото и да се случи в град Плевен и в общината, основни виновници за неблагополучията са полицията и кметът

Кметът на Община Плевен Георг Спартански беше гост на тържественото събрание по повод 5 юли – Професионалния празник на служителите от МВР. Гости на събранието бяха още областният управител Мирослав Петров, председателят на Общински съвет – Плевен, Мартин Митев, районният прокурор Владимир Николов, председателят на Районния съд – Плевен, Даниела Дилова.

"За пореден път поднасям уважението си към работещите в системата на МВР. Макар, че днес имам личен празник – рожден ден, предпочетох да дойда тук и приемете това като скромен знак на уважението ми към всички вас, които също пренебрегвате свои лични и семейни празници в името на обществения интерес. Напълно съзнавам, че каквото и да се случи в град Плевен и в общината, основни виновници за неблагополучията са полицията и кметът. На никого не можеш да обясниш колко часа на ден работиш, какво коства на семейството и на децата ти това, че си на служба и рискуваш здравето и живота си. Каквото и да направите, никога няма да са доволни всички, но е достатъчно човек да не лъже себе си и да знае, че е положил усилия да изпълнява задълженията си. Затова, давайки си сметка колко здраве и нерви коства на вас, семействата и близките ви да се справяте с работата си, приемете моята благодарност за това, което правите. Полицията е една от най-старите институции в страната, създадена само година след Освобождението, без полицията няма нормална демократична държава, защото демокрацията не значи свободия, а върховенство на закона. И ние с вас, заедно с армията, сме длъжни да осигурим това, което хората очакват от нас”, се обърна към присъстващите г-н Спартански.

С писмени похвали от министъра на вътрешните работи Красимир Каракачанов, от главния секретар на МВР Младен Маринов и от директора на ОД на МВР – Плевен, старши комисар Красимир Начев за проявена инициативност и постигнати високи професионални резултати при изпълнение на служебните си задължения са наградени 90 служители. Отличията връчи комисар Петър Енчев - заместник-директор на ОД на МВР.