Парк "Кайлъка" ми е… Венеция (снимки и видео)

Централната алея продължава да е залята с вода

"Кайлъка" ми е… Венеция. Така се шегуваха днес плевенчаните, които бяха решили да се разходят из парка или да покарат колелета. Преминаването през наводненатата алея се оказа доста атрактивно изживяване за мнозина. Ентусиастите изобщо не се стреснаха от ситуацията и смело пореха водата.

Още вчера от областната администрация информираха, че контролираното изпускане на системата от язовири по р. Тученишка, в това число и на двата язовира в парк "Кайлъка", наложило се заради проливните и продължителни валежи, довело до сериозно повишаване нивото на реката. Рязкото покачване на налягането в канализацията, част от която са и дъждопреливниците в парк "Кайлъка", предизвикало изтичане на вода от една от шахтите, която се намира в района на Караджейката. В следствие на това част от централната алея в началото на "Кайлъка" е залята с вода.

В разговор между областния управител на Плевен Мирослав Петров и кмета на Общината Георг Спартански бе постигнато съгласие своевременно да бъде намалено количеството на изпусканата вода от язовирите, за да спадне налягането в канализацията, което респективно да преустанови и теча от шахтата.

Видно от кадрите обаче ефектът засега е нулев.

Снимките и видеото ни изпрати Боян Николов