Млади и стари от блоковете "Бреза" и "Юпитер" се събраха на благотворителен празник (Снимки)

Целта беше да се съберат средства за лечение на бащата на едно от децата

Поредната проява на децата от блоковете "Бреза" и "Юпитер" събра млади и стари на площадката между тях. Целта беше благотоврителна – да се съберат средства за лечение на бащата на едно от децата. И да се облагороди площадката – да се засадят храстчета, да се направят люлки, информира Лилия Минчева от църква Плевен. 

Празникът започна с музика – гостът-пианист Огнян Янчев и малката цигуларка Йоанна Косева изпълниха "Концентрино" от Кюхлер. Последва драматизация по разказа на Ангел Каралийчев "Историята на една ябълка" и нов музикален поздрав – д-р Жени Спирова изпълни Компарсита, а с Огнян – песента "Ако си дал". Най-оживено децата реагираха на викторината, в която бяха включени и елементи от Притчите на Соломон. За всички имаше подаръци, а играта продължи с гатанки. Накрая всички получиха прекрасни ръчно изработени картички и всеки дари според възможностите си. 

Не беше пропусната и тортата – чудесен завършек на вечерта. А присъстващите си пожелаха по-често и на повече места в града да има подобни празници.