Над 260 човека се включват в 23-ия поход "По стъпките на Апостола" - pleven.utre.bg

Над 260 човека се включват в 23-ия поход "По стъпките на Апостола"

10 юли 2017, 12:18 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Община Плевен

  • Снимка:
    Община Плевен

  • Снимка:
    Община Плевен

Походниците са разделени в 12 групи, които ще вървят по 7 лъча с различна трудност на прехода

Рекорден брой участници – 264 човека, се включват в предстоящия 23-ти Национален поход "По стъпките на Апостола", посветен на годишнината от рождението на най-великия българин Васил Левски, информират от местната управа. Походниците са разделени в 12 групи, които ще вървят по 7 лъча с различна трудност на прехода. Имаше и още желаещи да се включат, но това не е възможно поради ограничените места в хижите, хотелите в Карлово, не достигат и водачите през планината, обясни д-р Галина Цветкова, организатор на похода и дългогодишен участник в него. Участие ще вземат групи и от Никопол, Видин, Челопеч, Карлово, София и др. Повече от 140 ще са възпитаниците от плевенски училища, по традиция най-много от тях са от МГ "Гео Милев".

В единия от лъчовете ще се включат три поколения походници – баби и дядовци, техните деца и внуци. Двама от най-малките са на възраст под 1 годинка, други две деца не са навършили 2 години, а най-голямото от децата – момиченце на 8 години, участва за трети път в похода. След запознанство по време на инциативата са създадени три семейства.

Официалният старт на 23-тото издание на инициативата е на 11 юли, вторник, в 18.30 часа пред паметника на Васил Левски в Плевен. Първата група ще тръгне в 7.30 часа на 12 юли. Участниците от различните групи ще се съберат в Карлово на 18 юли.

Походът има смисъл, когато в него участват млади хора, на които ние всички сме длъжници. Чрез тази инициатива те освен че опознават Левски, неговата личност и делото му, опознават и красотата на природата ни. Убеден съм, че хората, в чиито ръце съм предал похода, ще го продължат, сподели пред медиите почетният председател на Общински комитет "Васил Левски" и един от основателите на прехода Васил Копчев.

Община Плевен подпомага реализацията на инициативата от 2001 год. и е неотменен партньор на организаторите през годините. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета