Над 260 патриоти тръгват по стъпките на Апостола от Плевен

В единия от лъчовете ще се включат три поколения походници – баби и дядовци, техните деца и внуци

Рекорден брой участници – 264 човека, се включват в предстоящия 23-ти Национален поход "По стъпките на Апостола", посветен на годишнината от рождението на най-великия българин Васил Левски. Походниците са разделени в 12 групи, които ще вървят по 7 лъча с различна трудност на прехода, съобщиха от общината.

Участие ще вземат групи и от Никопол, Видин, Челопеч, Карлово, София и др. Повече от 140 ще са възпитаниците от плевенски училища, по традиция най-много от тях са от МГ „Гео Милев”.

В единия от лъчовете ще се включат три поколения походници – баби и дядовци, техните деца и внуци. Двама от най-малките са на възраст под 1 годинка, други две деца не са навършили 2 години, а най-голямото от децата – момиченце на 8 години, участва за трети път в похода. След запознанство по време на инциативата са създадени три семейства.

Официалният старт на 23-тото издание на инициативата е тази вечер в 18.30 часа пред паметника на Васил Левски в Плевен. Първата група ще тръгне в 7.30 часа на 12 юли. Участниците от различните групи ще се съберат в Карлово на 18 юли.