Нагли водачи продължават да карат нерегистрирани коли и мотори в Плевенско

Образувани са поредните пет бързи производства

Нагли водачи продължават да карат нерегистрирани коли и мотори в Плевенско. От полицията информират за поредните случаи.

На 10 юли около 21:00 часа в село Брест полицай при РУ - Гулянци спират мотопед "Симсон-s51", управляван от 17-годишен от селото. При извършената проверка се установи, че управляваният мотопед не е регистриран по надлежния ред. Започнато е бързо производство за престъпление по чл. 345, ал. 2 от НК. Уведомен е дежурен прокурор при РП-Никопол. Работа продължава разследващ полицай.

На 10 юли около 23:15 часа в село Санадиново автопатрул спира мотопед "Симсон-s51", управляван от 52-годишен от селото. От извършената проверка се установи, че водачът управлява МПС, което не регистрирано по надлежния ред. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Никопол. За  престъпление по чл. 345, ал. 2 от НК продължава работа разследващ полицай.

На 8 юли около 16:10 часа в град Тръстеник автопатрул при РУ - Долна Митрополия спира мотопед "Симсон В-50", управляван от 17-годишен местен жител. При проверката е установено, че управлявания мотопед е със служебно прекратена регистрация и не е регистриран по надлежния ред. Уведомен е прокурор при РП - Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 345, ал. 2, във връзка с ал. 1 от НК. Работа продължава разследващ полицай.

На 7 юли в 19,40 часа на първокласен път полицейски служители от сектор "Пътна полиция" при ОДМВР гр. Плевен спират лек автомобил "Опел Астра" - без регистрационни табели, с водач 30-годишен от село Буковлък. При извършената проверка се установи, че  моторното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.345 ал.2, във връзка с ал.1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор при РП-Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

На 10 юли в РУ - Пордим е започнато бързо производство срещу 21-годишен от град Славяново. На 9 юли в град Славяново е управлявал мотоциклет "Хонда цбр - 600ф", който не е регистриран по надлежния ред. На водача е извършена проверка от екип на РУ - Пордим. Уведомен е прокурор от РП - Плевен. За престъпление по чл. 345, ал. 2 от НК работа продължава разследващ полицай.