Деян Топалски заминава за Сеул с мисълта за доминация и победа

Българският боец ще се бие за титлата на TFC на 22 юли

Както вече писахме, Деян Топалски се завръща на ММА ринга на 22 юли. Плевенчанинът ще има мач в Сеул, а негов противник ще бъде Джей-Юнг Ким, който е номер едно в класацията на бойците в Южна Корея. 

Двубоят ще е в 5 рунда по 5 минути и ще е за титлата в средна категория на местната организация TFC (Top Fighting Championship). Мачът е организиран с помощта на клуб "Akhmat", с който Топалски подписа договор преди няколко месеца.

Българският боец сподели специално за читателите на Plevenutre.bg как протича подготовката и какви са очакванията му за сблъсъка.

"Подготовката е много умерена. До преди 3 седмици изобщо не правех ММА. Тренирах разделно кикбокса в "Армеец", бразилско джиу жицу в "Туистед", бокс със Венци Иванов и кросфит с Александър Георгиев. От 3 седмици започнах да окомплектовам всичко. Сега, последна седмица на тренировки, стигнахме до 6 рунда по 5 минути в спарингите. В момента Камен Георгиев и Росен Димитров ми помагат основнно за ММА спарингите", каза Топалски.

"Като цяло съм здрав, има дребни болежки, но нищо сериозно. Смятам, че съм в много добра форма кондиционно", допълни той.

Деян заминава за Сеул в понеделник, 17 юли, а мачът е на 22-ри, събота. Ще има цяла седмица за аклиматизация на корейска земя.

"Смятам, че противникът ще ми бъде много удобен, защото е страйкър, като мен, но с по-малки размери. Единственото, което ме притеснява е съдиите да са обективни. Казвам го, защото гледах последния му мач и той категорично загуби от бразилец, но реферите му подариха мача. Моята цел е 5 рунда да мога да доминирам напълно и ако ми се отдаде възможност, да го откажа към четвъртия", сподели още Топалски.