Плевенчани продължават да газят вода в парк "Кайлъка"

Ще бъде ли решен проблемът и кога, питат малки и големи

Плевенчани продължават да газят вода в началото на "Кайлъка". Малки и големи все още срещат трудности с разходката и карането на колело и ролери в парка, а причината е наводненатата алея. Ще бъде ли решен проблемът и кога? Този въпрос гражданите задават в социалните мрежи вече дни наред.

Още на 4 юли от областната администрация поясниха, че контролираното изпускане на системата от язовири по р. Тученишка, в това число и на двата язовира в парк "Кайлъка", наложило се заради проливните и продължителни валежи, е довело до сериозно повишаване нивото на реката. Рязкото покачване на налягането в канализацията, част от която са и дъждопреливниците в парк "Кайлъка", предизвикало изтичане на вода от една от шахтите, която се намира в района на "Караджейката". Така се стигнало и до наводняването на централната алея.

В разговор между областния управител Мирослав Петров и кмета Георг Спартански бе постигнато съгласие своевременно да бъде намалено количеството на изпусканата вода от язовирите, за да спадне налягането в канализацията, което респективно да преустанови и теча от шахтата. Видимо обаче проблемът продължава да е налице.