Защо осъден за убийство шофира автомобил на затвора в Белене?

Хюсмен Юсменов е осъден за убийството на леля си по особено жесток начин

Затворник блъсна велосипедист в Белене и избяга от мястото на инцидента. Произшествието стана в понеделник.  Лишеният от свобода мъж е шофирал автомобил със специален режим на движение. Твърди се, че той е карал надзирателите към домовете им.

По думите на пострадалия обаче в превозното средство е нямало никой, а затворникът му е казал, че пътува към Плевен, съобщи Нова тв. Хюсмен Юсменов е издирван от Интерпол, открит е в Германия. Той е осъден за убийството на леля си по особено жесток начин.

"Има практика осъдени лица да се назначават на длъжност шофьор", каза в предаването „Здравей, България” Николай Проданов, зам.-министър на правосъдието. По думите му заповедта за назначаването на Хюсмен Юсменов на тази длъжност е издадена през зимата на тази година.

Според Проданов при този инцидент не може да става дума за извършено престъпление.

Зам.-министърът на правосъдието не успя да отговори на въпроса на колко затворници в момента им е разрешено да управляват коли със специален режим на движение, но заяви, че ще направя проверка и ще помислят дали подобна практика е целесъобразна.